гр. София, ул. Кожух Планина 15 Пон - Пет 09:00-19:00 0896 844 265

Естадент груп Лозанов

Хирургия

Апикални остеотомии

- (премахване на граноломи и кисти около върха на корена без изваждане на зъба) и кистектомии

Това е процедура, когато центърът на възпалението се разполага в кореновия връх и този връх на корена бива премахнат. Много често от такива центрове на възпаление възникват радикуларни кисти. Те се премахват заедно с капсулата им при тази операция.

Кистите се предизвикват от:

  • Нелекуван коренов канал
  • Неадекватно лечение на пулпит
  • Травма на зъб

При наличието на киста на зъба дълго време може да не усещате дискомфорт. Те често се откриват случайно на рентгенография в късен стадий, когато се формира фистула( отделяне на гной през венеца). Хирургичната операция се извършва, когато консервативното лечение не е ефективно. Обема на процедурата зависи от размера на кистата. Може да включва един, два или повече зъби.

Високото качество на зъболечението и ниските цени на стоматологичните услуги карат все повече хора, които работят или постоянно живеят в чужбина, да лекуват зъбите си в България. Съчетанието на прекарването на приятна вакнция в България и грижа за здравето на зъбите е отлично решение за много хора! За целта можем да предложим при запознаване с даден зъбен статус, определяне на необходимата стоматологична помощ, да бъде определен оптимален график за лечение, съобразен с личните нужди, възможности и ангажименти.