гр. София, ул. Кожух Планина 15 Пон - Пет 09:00-19:00 0896 844 265

Естадент груп Лозанов

Хирургия

ЕКСТРАКЦИИ на еднокоренови многокоренови и фрактурирани зъби

Екстракцията означава да ви се извади зъба, обикновено поради силно разрушение вследствие на кариес, травма или при ортодонтско лечение, поради сгъстяване.

Ако имате нужда от екстракция, първо ще поставим упойка в съответната зона да осигурим лечение без болка и премахване на всякакъв дискомфорт. След ваденето е необходимо да следвате определен режим. По това време е важно да обмислите опциите за заместване на липсващия зъб, които ще ви предложим. Изваденият зъб остава отворено пространство в зъбната редица, което позволява съседните на него зъби да се преместят в зоната на екстракция. Това в последствие води до верижна реакция, засягаща всички околни зъби.
Също така, ако обмисляте поставяне на имплант в бъдеще, ви препоръчваме да се направи костна аугментация(добавяне на кост), което ще предотврати естесвения процес на загуба на кост след екстракция и ще запази нейната височина и ширина.

Високото качество на зъболечението и ниските цени на стоматологичните услуги карат все повече хора, които работят или постоянно живеят в чужбина, да лекуват зъбите си в България. Съчетанието на прекарването на приятна вакнция в България и грижа за здравето на зъбите е отлично решение за много хора! За целта можем да предложим при запознаване с даден зъбен статус, определяне на необходимата стоматологична помощ, да бъде определен оптимален график за лечение, съобразен с личните нужди, възможности и ангажименти.