гр. София, ул. Кожух Планина 15 Пон - Пет 09:00-19:00 0896 844 265

Естадент груп Лозанов

Консервативно зъболечение

Лечение на пулпити и периодонтити

ендодонтски лечения - Зъбите са предназначени за целия ни живот. Преди години заболял или травмиран зъб е бил ваден. Но днес, зъбът често може да бъде запазен чрез провеждане на ендодонтско лечение.

Пулпата е меката тъкан, разположена във вътрешността на зъба и е изградена от кръвносни съдове и нерви. Когато пулпата се възпали и инфектира се налага лечение. Причини могат да бъдат счупени и травмирани зъби, големи разрушения от нелекуван зъбен кариес, като всички те позволяват на бактериите да навлязат в пулпата.

Ако инфектираната пулпа не се премахне, възпалението може да се разпространи към околните на зъба тъкани. Като резултат от това са симптомите болка и подуване. Дори и да липсва болка, бактериите могат да увредят костта, която задържа зъба в челюстта. Без лечение зъбът ще трябва да бъде изваден.

Лечението може да включва няколко визити в които ще се извърши:

  • Първо се поставя упойка за осигуряване на вашия комфорт. Тънко гумено платно се поставя върху зъба, за да го държи сух и да не позволява навлизане на бактерии от усната кухина. По този начин предотвратяваме повторна инфекция и правим лечението сигурно и безопасно.
  • След това премахваме нерва на зъба(пулпата)
  • В някои случаи, при силно възпалена пулпа се налага поставяне на медикамент за доубиване на бактериите
  • Накрая кореновия канал се запълва и запечатва, а зъбът се възстановява с коронка или единствено с композитен материал, взависимост от разрушението

С правилно проведеното лечение и подходящо възстановен, зъбът остава в устата колко и съседните витални, здрави зъби. За предотвратяване препоръчваме ежедневно провеждане на орална хигиена с различните средства и регулярно, два пъти годишно профилактични прегледи за диагностициране на ранните кариозни лезии.

Високото качество на зъболечението и ниските цени на стоматологичните услуги карат все повече хора, които работят или постоянно живеят в чужбина, да лекуват зъбите си в България. Съчетанието на прекарването на приятна вакнция в България и грижа за здравето на зъбите е отлично решение за много хора! За целта можем да предложим при запознаване с даден зъбен статус, определяне на необходимата стоматологична помощ, да бъде определен оптимален график за лечение, съобразен с личните нужди, възможности и ангажименти.