гр. София, ул. Кожух Планина 15 Пон - Пет 09:00-19:00 0896 844 265

Естадент груп Лозанов

Протетика

Фиксирани


- Коронки

Коронките представлява обвивка или „шапка“, която се поставя върху зъба. Коронката възстановява зъба до нормалната му форма, големина, функция и цвят. Целта на коронката е да направи зъба по-здрав или да подобри неговия вид.

Кога се нуждаете от коронка?

Коронка се поставя в следните случаи:

  • когато имате кариес, който е твърде голям за запълване
  • имате липсващ зъб и ще се поставя мост
  • като възстановяване върху имплант
  • имате зъб, който е счупен, износен или е отслабен по друга причина
  • проведено е лечение на кореновия канал – коронката ще укрепи възстановения зъб
  • искате да покриете преоцветен или зъб с неестетична форма и да подобрите усмивката си

Коронките са направени от различни материали –комбинирани метало-керамични, изцяло керамични, циркон-керамични. В процеса на изработване материалът се прави така че цветът да е същият като на естествените зъби, чрез прецизно смесване на цветове. При избора на материал на коронка отчитаме позицията на зъба, състоянието на венеца около зъба, количеството на зъба, което ще е видимо след поставянето, функцията, цвета на зъба, и също така вашите предпочитания се взимат под особено внимание.

- Мостове

Мостовете са зъбни възстановявания, които запълват мястото, където липсват един или няколко зъба. Мостът възстановява вашата захапка и поддържа нормалната форма на лицето ви.

Защо имам нужда от мост?

Липсата зъб се оказва сериозен проблем. Зъбите са направени да работят заедно. Когато загубите зъб, съседните на него започват да се накланят или да се преместят в освободеното пространсвто. Зъбите от противоположната челюст прорастват нагоре или надолу, взависимост от мястото на обеззъбяване.

Това оказва влияние на захапката и поставя под по-голям стрес натоварените зъби и ставите, като в резултат на това може да има болка.
Освен това такива зъби са по-трудни за почистване, което ги поставя в риск за развитие на кариес или заболяване на венците(Пародонтит).
При загуба на зъб костта се свива, което може да промени начина, по който костта поддържа устните и бузите. С времето това ще направи да лицето ви да изглежда различно.
Мостовете се изработват в няколко клинични и лабораторни етапа, като през това време ние ще ви осигурим нормалната функция чрез направата на временен мост.

Грижа - Мостът може да загуби своята стабилност, ако опорните зъби или околната кост се нарушат. За предотвратяването на този сценарий е необходимо да:

  • Редовно чистене с четка и паста на зъбите, включително и на моста два пъти на ден. Използване на конец в пространствата между мостта и естествените зъби. По този начин се премахва зъбната плака, съдържаща бактерии. Необходимо е и регулярно почистване под моста, като за целта се използват специални четки. Взависимост от случая ние ще ви обясним кой вид и размер е най-подходящ за вас.
  • Регулярно посещение в денталния кабинет два пъти годишно за преглед и професионално почистване

Високото качество на зъболечението и ниските цени на стоматологичните услуги карат все повече хора, които работят или постоянно живеят в чужбина, да лекуват зъбите си в България. Съчетанието на прекарването на приятна вакнция в България и грижа за здравето на зъбите е отлично решение за много хора! За целта можем да предложим при запознаване с даден зъбен статус, определяне на необходимата стоматологична помощ, да бъде определен оптимален график за лечение, съобразен с личните нужди, възможности и ангажименти.