гр. София, ул. Кожух Планина 15 Пон - Пет 09:00-19:00 0896 844 265

Естадент груп Лозанов

Естетична стоматология

Фасети

Ако искате перфектната усмивка, денталните фасети са отличният начин за това. Фасетите са тънки покрития, които се поставят по предната, видима част на зъба. Те изглеждат точно като естесвените зъби.

Фасетите могат да се използват в няколко случая, като например:

  • Зъби с променена форма
  • Големи прострванства между предните зъби
  • Отчупени или износени зъби
  • Зъби, които са с петна и не могат да бъдат избелени с нормалните процедури(т. Нар. Петна от вътрешен произход, причинени от лекарства, или заболявания)

Фасетите се правят от керамика или композитен материал. Ние ще предложим най-доброто решение за вас. Всеки от материалите си има своите предимсва, взависимост от случая.

- Керамични

Керамичните фасети са по-здрави и по-дълготрайно. Изискват по-малко изпиляване в сравнение с това за коронка.Тяхната повърхност изжглежда като на естествения зъб и не се образуват петна по нея.

Преди поставянето на фасети, зъболекарят заедно със заботехника правят цялостен анализ на усмивката, определя се формата и цветът на фасетите, необходими манипулации, които ще се извършат, техният обем и т.н.

При приготвянето на зъба за поставяне на фасети, лекарят по дентална медицина премахва, изпилява малка част от зъба, за да освободи място за поставяне на фасетата. След ва отпечатък, по който ще се изработи фасета в зъботехническа лаборатория.

Междувременно докато стане изработката `и, се поставя временна фасета

На последното посещение готовата фасета се залепва за зъбната повърхност.

- Композитни

Предимствата на композитните фасети са, че се изпиляват по-малко зъбни структури дори от тези за порцелановите(керамични) фасети. Нужни са по-малко посещения, като понякога те се изработват в едно посещение. Композитните фасети струват по-малко от керамичните. Лесно се преправят ако се нарушат: въпреки че не са толко здрави, колкото порцелановите, лесно и бързо могат да се възстановят.

Високото качество на зъболечението и ниските цени на стоматологичните услуги карат все повече хора, които работят или постоянно живеят в чужбина, да лекуват зъбите си в България. Съчетанието на прекарването на приятна вакнция в България и грижа за здравето на зъбите е отлично решение за много хора! За целта можем да предложим при запознаване с даден зъбен статус, определяне на необходимата стоматологична помощ, да бъде определен оптимален график за лечение, съобразен с личните нужди, възможности и ангажименти.